Varmepumpe Pris

Varmepumpen kan reducere varmeregningen

Er du træt af at føle, at du fyrer for gråspurvene, så snart temperaturerne udenfor falder et par grader? Så bør du overveje at installere en varmepumpe. Det er ikke alene et væsentligt billigere alternativ til elvarme. Det er også langt mere miljøvenligt. Det skyldes ikke mindst at en varmepumpe er eldreven og ganske enkelt opvarmer huset ved at flytte energien fra omgivelserne og ind i dit opvarmningssystem. Dermed udnytter pumpen varmen fra luften og jorden og overfører den til blandt andet gulvvarme og radiatorer.

80.000 boliger med varmepumpe

En varmepumpe er en utrolig billig måde at varme boligen op, og der kan dermed være mange penge at spare på varmeregningen, hvis du vælger denne løsning. Undersøgelser har vist, at en varmepumpe bruger helt ned til blot en fjerdedel af den mængde el som en radiator bruger til at opvarme en bolig. Det er derfor ikke for ingenting, at varmepumper i de seneste år er blevet utroligt populære. Det anslås at antallet af boliger – helårs såvel som sommerhuse – der har fået installeret varmepumpe er stedet fra 20.000 til 80.0000!

En investering der betaler sig

Etableringen af en varmepumpe koster naturligvis penge, og det kan synes som en stor sum. Men eftersom den kan være med til at sænke energiforbruget markant og dermed hjælpe med at spare mange tusinde kroner hvert år, er den relativt hurtigt tjent hjem. Det gælder blot om at vælge den rigtige varmepumpe. Der findes flere typer. Hver med deres fordele og funktioner, og det er derfor vigtigt, at vælge den der passer til dine behov. Er du i tvivl, så er der gode råd at hente i en varmepumpe guide.

Hvilken pumpe skal du vælge?

Som hovedregel findes der fire forskellige pumper:

  • Luft til luft varmepumpe der er særligt velegnet til sommerhuset eller opvarmning af større rum, og som ligeledes kan bruges som aircondition på varme dage.
  • Luft til vand varmepumpe Der kan opvarme hele boligen og varme vandet til både radiatorer, gulvvarme samt det varme brugsvand i køkken og bad.
  • Varmepumpe til ventilationsanlæg kan bruges til opvarmning af hele boligen. Derudover giver det monteres med særligt henblik på at kunne afkøle indblæsningsluften.
  • Varmepumpe til jordvarme kræver, at der graves slanger ned i haven. Til gengæld kan det opvarme en hel bolig og er den varmepumpe der giver den største besparelse.

Det koster en varmepumpe

Den billigste type varmepumpe koster omkring 10.000 kroner inklusiv montering. Det drejer sig om er den såkaldte luft til luft varmepumpe, der er særligt velegnet til opvarmning i sommerhuse, da den cirkulerer varmen i udeluften ind i huset. Er du på udkig efter en varmepumpe til helårsboligen bør du dog overveje en af de andre typer pumpe, der dog også er væsentligt dyrere. Typisk op mod 100.000 kroner. Dog er der mulighed for at søge om energitilskud på helt op til 8.000 kroner, hvilket er værd at overveje.

80.000 boliger med varmepumpe